Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 22:08

Η ανάπτυξη θέλει πρόγραμμα

Είναι σύνηθες φαινόμενο ,γνωστό σε όλους ,ότι για να κτίσεις μια πολυκατοικία, ξεκινάς από τα θεμέλια.

Όσο πιο γερά τα θεμέλια τόσο πιο γερό το οικοδόμημα.

Αυτή η λογική έχει βάση σχεδόν στην πλειοψηφία των θεμάτων, που μπορεί να απασχολεί όλους ,τόσο στην ζωή όσο και στο επαγγελματικό επίπεδο καθενώς από εμάς.

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι την συγκεκριμένη φιλοσοφία θέλουμε να την βάλουμε στον χώρο του ανδρικού βόλλευ και να προστατέψουμε το οικοδόμημα.

Υπάρχει η επιθυμία ,η οποία θα γίνει και πράξη ,να δημιουργηθεί pre league στο ανδρικό βολλευ ,χωρίς κανείς να κοιτάει τι γίνεται στις πιο κάτω κατηγορίες.

Εμείς στην Ηλιούπολη ,αγωνιζόμαστε στην Β εθνική κατηγορία της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. και όπως είναι γνωστό πιο κάτω κατηγορία δεν υπάρχει.Αγωνιζόμαστε ημέρα Δευτέρα βράδυ (μετά τις 21:30) ,ώρα δύσκολη ώστε κάποιος να έρθει να παρακολουθήσει αγώνα και ημέρα ακόμα πιο δύσκολη.Άρα το "προϊον" δεν προχωράει.

Ούτε οι αθλητές μας από τα τμήματα παίδων δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ένα αγώνα της ανδρικής ομάδας.

Συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα το οποίο οι ομάδες με δυσκολία δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις 8  εκ των οποίων οι μισές είναι οι σταθερές ομάδες και περιμένουμε κάθε καλοκαίρι να δούμε αν θα δημιουργηθουν νέες.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ομάδα και την επόμενη χρονιά να την διαλύσει χωρίς να έχει καμία επίπτωση ,άρα κατ επέκταση δεν υπάρχει ένα σοβαρό και σταθερό πρωτάθλημα.

Δεν είναι ανάπτυξη και επιτυχία η δημιουργία μια ενδιάμεσης κατηγορίας στο ανδρικό βόλλευ.

Ανάπτυξη και επιτυχία θα ήταν πρώτα οι ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα να δημιουργήσουν  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  αναπτυξιακά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ τμήματα έτσι ώστε μόνο τότε να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν με ανδρική ομάδα όπως ακριβώς ισχύει στις πιο πάνω κατηγορίες.

Έχουμε φτάσει στο σημείο οι ομάδες στα πρωταθλήματα vintage να είναι περισσότερες από τις ομάδες ανδρών .

Η ανάπτυξη θα έρθει από τις βάσεις ενός συλλόγου .

Οποιαδήποτε δημιουργία νέας κατηγορίας θα έρθει από τις βάσεις των σωματείων αλλιώς θα καταντήσουμε σαν το χαντμπωλ να έχουμε μόνο 2 κατηγορίες ανδρών.

Δεν μπορείς να δημιουργήσεις εαν δεν έχεις δυναμική....